Híd Egyesület
Híd Egyesület Non-profit Akadémia
Híd Egyesület: képzés, felvételi, érettségi

Hírek, információk, rendezvények, képzési programok - Archívum

Érettségi Után 2010, avagy az élethosszig való tanulás
Az Élethosszig való Tanulás Egyesület idén is megjelentette az Érettségi Után elnevezésű kiadványának 2010. szeptemberi (Szakképzési) majd novemberi (Felsőoktatási) lapszámát. Az Egyesület blogján megtekinthető a tartalom, vagy akár le is tölthetők a kiadványok pdf formátumban. tovább a blogra »


Műhelybeszélgetések civileknek: videó-készítés és -megosztás
Immár másfél éve működik a Civil Videómegosztó, egy a civil szervezeteket összefogó videó-adatbázis (www.civiljutub.hu), amely lehetőséget nyújt a civileknek a videós bemutatkozásra. A programot támogatják a Norvég Civil Alap és az Ökotárs Alapítvány... tovább »


Vállalkozásfejlesztési konferencia Miskolcon
Kis- és középvállalkozóknak
A Piac & Profit magazin konferenciasorozatának következő állomása Miskolc lesz.
A rendezvény vállalkozások és önkormányzatoknak szól elsősorban, de mindenki hallhat hasznos dolgokat, akit cég szinten érint a forrásszerzés és a megfelelő felhasználás problematikája... tovább »


Pályázati tréning a Zeg-Zug Zuglói Gyermekházban
Háromalkalmas pályázati tréninget szervez a Kreatív Táborozásért Alapítvány és a Biztos Támasz Egyesület. A tréningre civil szervezetek munkatársait várják. Célja, hogy gyakorlati segítséget nyújtson a projektmenedzselésben, valamint ismertesse a hazai és az uniós pályázati lehetőségeket... tovább »


Meghívó civil képzési programra | Az EU civil pályázatai 2010-2013
Szeretettel meghívjuk a civil szervezeti képviselőket a Forrásteremtés 2010-2013 valamint a Pályázatírás és után követés, EU 2009-2013 elnevezésű térítésmentes tréningekre... tovább »


Meghívó civil képzési programra
Forrásteremtés 2010-2013 | Pályázatírás és után követés, EU 2009-2013

Szeretettel meghívjuk a civil szervezeti képviselőket a Forrásteremtés 2010-2013 valamint a Pályázatírás és után követés, EU 2009-2013 elnevezésű térítésmentes tréningekre... tovább »


FELHÍVÁS
A Kis Bocs Baba- Mama Közhasznú Egyesület és a Füzesabonyi Kistérségi Civil Tanács által szervezett "CIVIL EXPO" rendezvényen, szakmai műhelymunkán való részvételre
A CIVIL EXPO helyszíne: Füzesabony
Időpont: 2010. Április 17. 2010. Május 15. tovább »


2009-től már csak elektronikusan nyilatkozhatnak az 1%-os adományok felhasználásáról a civil szervezetek.
Az idei évtől a civil szervezetek számára elkerülhetetlen lesz az internet és az elektronikus ügyvitel alkalmazása és az ezzel kapcsolatos folyamatos tájékozódás, amennyiben szeretnének hozzájutni a részükre felajánlott 1%-os adományokhoz. Valamint 2009-től kizárólag az Ügyfélkapun (APEH eBEV portál) keresztül - tehát nem sajtó útján, hanem ingyenesen - kell nyilatkozni az előző évi 1%-os adományok felhasználásáról... tovább »


Hogyan lehet valóság az álomból az EU támogatásával.
Szakmai szemináriumot tartanak október 29-én Kecskeméten. A növekedés éve: 2010 elnevezésű, egész napos rendezvény szakmai segítséget kíván nyújtani azon új és régi vállalkozók számára, akik még az idén vagy jövőre szeretnének élni az uniós pályázatok adta lehetőségekkel... tovább »


Meghívó civil képzési programra | Nonprofit Akadémia 2009
A Híd Európában Közhasznú Egyesület térítésmentes képzést szervez civil szervezetek vezetői, munkatársai, önkéntesei számára Egerben, pályázatírás, projektszervezés és marketingkommunikáció témakörben... tovább »


A diákönkormányzatok sikeres működéséért
A Híd Európában Közhasznú Egyesület megrendezi A diákönkormányzatok sikeres működéséért elnevezésű térítésmentes programját általános, és középiskolás diákok valamint szüleik, tanáraik számára... tovább »


Élet az általános iskola után!
A Híd Európában Közhasznú Egyesület néhány nagyobb városban megrendezi az ÉLET AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA UTÁN elnevezésű térítésmentes programját középiskolai felvételi előtt álló 8. osztályos diákoknak. Az előadáson információkat gyűjthetsz a központi felvételivel kapcsolatban, megismerkedhetsz a helyi középiskolák kínálatával, és a felvételihez segítséget nyújtó kiadványokat lapozgathatsz... tovább »


2010-BEN KÖZÉPISKOLÁBA FELVÉTELIZŐK FIGYELEM!
A Fiatal Értelmiségiek Köre Közhasznú Egyesület 2009. szeptember 12-én ismét megrendezi TOVÁBBTANULÁSI TÁJÉKOZTATÓ NAP elnevezésű térítésmentes programját 8. osztályos diákok, szüleik, tanáraik részére Budapesten... tovább »


Az APEH honlapján megjelent az ún. SZJA 1%-os rendelkezések felhasználásáról szóló közlemény formanyomtatványa
Az Szja meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény alapján a 9/2008. (IV. 10.) PM-SZMM együttes rendelet hatátozza meg a közlemény tartalmi és formai követelményeit... tovább »


Egyszerű és ingyenes tagnyilvántartó segédprogram civil szervezetek számára
A Civitalis Egyesület egyszerű és bárki számára hozzáférhető tagnyilvántartó programot bocsát a civil szervezetek rendelkezésére. Az excel programból indítható alkalmazás segítségével rögzíthetőek és aktualizálhatóak a tagok alapadatai, tagdíjfizetési kötelezettségei, könnyen nyomtatható jelenléti ív készíthető testületi ülésekről, valamint előállatható e-mailes címlista körlevelek kiküldéséhez... tovább »


Érdekelnek a felvételi pontjaid?
A 2009-es felvételi ponthatárok 2009. július 24-től (péntek) a www.ponthatarok2009.hu
oldalon megtekinthetőek!


Adománygyűjtésre épülő térítésmentes képzés Miskolcon!
Engedje meg, hogy felhívjuk szíves figyelmét a Híd Európában Közhasznú Egyesület szervezésében megvalósuló civil képzési programunkra! ... tovább »


Civilia világa
Térítésmentesen közzétesszük a Civilia világa című nonprofit újságunkban civil szervezetek közhasznúsági beszámolóit, 1%-os gyűjtéshez kapcsolódó beszámolóit. További információ a 30/900-44-88-as számon.


A Nemzeti Civil Alapprogram Kollégiumai civil delegált tagjainak megválasztása
Közzétesszük a Nemzeti Civil Alapprogram Kollégiumai civil delegált tagjainak megválasztására, a szociális és munkaügyi miniszter Nemzeti Civil Alapprogram Kollégiumai civil delegált tagjainak megválasztásával kapcsolatos hirdetményét... tovább »


Látogass el a PANNONHALMI FŐAPÁTSÁGba 2009. tavaszán!
A látogatás körülbelül másfél óra, utazás autóval oda vissza szűk 4 óra... tovább »


Veszíts el egy könyvet!
A teendőd egyszerű. Olvasd ki, írd bele az instrukciókat és hagyd ott valahol! Hogyan?
http://blog.justhvk.hu/?p=790


Energia konferencia
2009. március 31-én Energia konferenciát rendez a Budapest Business Journal a megújuló energiaforrásokról, ezek értékesítési és fejlesztési lehetőségeiről, innovatív technológiákról és pályázati, banki finanszírozási lehetőségekről.


Veszélybe kerülhet a civil szervezetek működése a kormány új adórendszerének bevezetése után.
A kabinet megszüntetné a közcélú adományok után járó kedvezményt is, s emiatt jelentősen csökken majd az adakozók száma.
Forrás: www.hirtv.hu


Az Esza Kht. Által meghirdetett információs napok az NCA pályázataihoz kapcsolódóan 3.
Információs napok: 2009. március 03-05... tovább »


Gyakorlati menedzsment civileknek
Felhívjuk szíves figyelmét az Élethosszig való Tanulás Egyesület szervezésében 2009 márciusában megvalósuló civil képzési programra! ... tovább »


Az Esza Kht. Által meghirdetett információs napok az NCA pályázataihoz kapcsolódóan 2.
Információs napok: 2009. február 13-27 ... tovább »


Az Esza Kht. Által meghirdetett információs napok az NCA pályázataihoz kapcsolódóan 1.
Az ESZA Kht. és a Civil Szolgáltató Központok együttműködése keretében a Civil Szolgáltató Központok megyénként legalább 1-1 információs napot szerveznek az NCA testületei által meghirdetett pályázati kiírásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.
Információs napok: 2009. február 03-12 ... tovább »


Együttműködésről döntöttek az ESZA Kht. és a civil szolgáltató központok!
A Nemzeti Civil Alapprogram pályáztatási, tájékoztatási feladataihoz kapcsolódóan az ESZA Kht. és a civil szolgáltató központok együttműködésükről döntöttek. Ennek megfelelően a civil szolgáltató központok az NCA pályázatok pályáztatási időszakában tájékoztatási, információszolgáltatási tevékenységet látnak el az ESZA Kht. támogatásával, valamint megyénként 1-1 információs napot szerveznek az érdeklődő, pályázó szervezetek számára.


Megjelent a civilek könyve: Közel egymáshoz
Százharminchat civil szervezet mutatkozik be a kiadványban... tovább »


Megválasztásra kerültek 2009. január 15-24. között az NCA új tanácstagjai
Az új Tanács 12 civil tagja:
Regionális szervezetek elektori gyűlésein megválasztott tanácstagok...
Országos szervezetek elektori gyűlésein megválasztott tanácstagok... tovább »


Tedd meg ma is - tréning fiataloknak
Engedje meg, hogy felhívjuk szíves figyelmét a Fiatal Értelmiségiek Köre Közhasznú Egyesület szervezésében megvalósuló programra!
Napjaink teljesítményorientált világában az egyik legfontosabb tényezővé a menedzselési képesség vált: önmagunk és mások menedzselése.
A képzés ideje: 2008. szeptember 4-6.
Helye: Budapest

Tedd meg ma is


Általános iskolás gyermekek figyelem!
Speciális tárlatvezetés általános iskolás gyermekek részére... tovább »


Új adományoldal indul
2008. január 29-én elindult a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány adományportálja, a www.adhat.hu ... tovább »


Friss hírek »

 

 

Főoldal | 1%-os kampány | HÍE Egyesület bemutatkozik | HÍE Egyesület tevékenysége | Hasznos információk | Non-profit Akadémia | Levél nekünk | Partnereink | Impresszum | Oldaltérkép |