Híd Egyesület
Híd Egyesület Non-profit Akadémia
Híd Egyesület: képzés, felvételi, érettségi

Pályázati felhívások, tudnivalók - Archívum

Pályázati lehetőség a 2010/2011-es tanévben: POP program
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pénziránytű Alapítvány és az Öngondoskodás Alapítvány pályázatot hirdet a középiskolai diákok pénzügyi kultúrája fejlesztésére. A pályázat célja, hogy támogassa azokat a középfokú oktatási intézményeket, amelyek oktatják Pénzügyi Oktatási Programot (POP)... tovább »


Változás a Nemzeti Civil Alapprogram 2009. évi pályázatainak elszámolásában
Megváltozott az ÚTMUTATÓ a Nemzeti Civil Alapprogram 2009. évi pályázatainak szakmai és pénzügyi elszámolásához című dokumentum. A 2010. február 23-án közzétett irat módosítására a szociális és munkaügyi miniszter irányítása alatt álló fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásáról szóló 6/2010. (III.12.) SZMM rendelet megjelenése, illetve a Tanács döntése miatt volt szükség... tovább »


LEADER pályázatok
Márciusban újraindulnak a LEADER pályázatok. A támogatás célja az eddigivel megegyezően a helyi sajátosságokhoz igazodik, olyan fejlesztések megvalósítása által, amelyek hozzájárulnak a vidéki területeken az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV. intézkedéscsoportjának kereteiben megfogalmazott célok eléréséhez... tovább »


Pályázatírók gyakori hibái
Egy pályázat készítésekor fontos az előzetes és alapos informálódás, a jogszabályok, eljárási előírások pontos ismerete, illetve az esetleges változások figyelése. Mindehhez az NFÜ (Nemzeti Fejlesztési Ügynökség) honlapja és ügyfélszolgálata is igyekszik segítséget nyújtani... tovább »


Európa a polgárokért program
Az Európai Bizottság által kiírt programot a civil szervezetek kezdeményezték olyan (nem kormányzati) szervezetek részére, amelyek tevékenységeiket helyi, regionális, nemzeti vagy európai szinten fejtik ki. Elsősorban esemény jellegű programok támogatására ad lehetőséget... tovább »


Új év, új pályázati lehetőségek
Az idei év is tartogat komoly pályázati lehetőségeket a civil szervezetek számára, melyek segítségével működésüket segíthetik... tovább »


Pestalozzi program
Hazánk 1994 óta vesz részt a Pestalozzi programban, melynek keretein belül a uniós tagországok az Európa Tanács projektjeihez kapcsoló témákban maximum 7 napos tanár-továbbképzési szemináriumokat szerveznek. Ezekre a pedagógusok pályázat útján juthatnak el... tovább »


Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Pályázat
A Magyar Tudományos Akadémia szeretné támogatni a fiatal magyar kutatók nemzetközi, tudományos rendezvényeken való részvételét az Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Pályázat létrehozásával... tovább »


Önálló életvitelt elősegítő programok támogatása fogyatékkal élő fiatalok (18-35 év közöttiek) számára
A pályázat kiírója a Vodafone Magyarország Alapítvány. Pályázhat minden érintett alapítvány, közalapítvány, egyesület, közhasznú társaságok, egyéb jogi személyiségű nonprofit szervezetek és szociális szövetkezetek... tovább »


Eszközbeszerzést támogató pályázat
November elején eszközbeszerzést támogató pályázat indul. 50-70%-os támogatást igényelhetnek a vidéki vállalkozások új vagy 2 évnél nem régebbi használt eszközök, termelést segítő gépek, berendezések megvásárlásához... tovább »


Útmutató a nyertes pályázóknak
A hazai és az uniós pályázatok elnyerése csak egy hosszú megvalósítási folyamat kezdete. A nyerteseknek számos jogszabálynak és a támogatók által meghatározott feltételeknek kell megfelelni... tovább »


A Magyar Köztársaság Külügyminisztériumának pályázati felhívása a NATO Kommunikációs Stratégiához kapcsolódó támogatások igénybevételére
A Külügyminisztérium pályázatot hirdet olyan civil szervezetek számára, amelyeknek célja elősegíteni az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének az európai és a globális biztonságpolitika alakításában, napjainkban játszott szerepével kapcsolatos ismeretek széleskörű terjesztését és ezzel is erősíteni hazánk NATO-tagságának társadalmi támogatottságát... tovább »


Jellemző pályázati típushibák
A hiánytalan, elfogadható pályázat benyújtásához érdemes áttanulmányozni milyen típushibákat kerüljünk el... tovább »


Kik nem pályázhatnak az NCA-nál működési támogatásra?
Nem pályázhat bárki, így oda kell figyelni a kivételekre... tovább »


Kik pályázhatnak az NCA-nál?
A 2009. évi pályázati kiírás az alábbiakban foglalja össze a pályázásra jogosultak körét... tovább »


NCA pályázatok megírása, beadása – könnyebben, gyorsabban, hatékonyabban!
A pályázatírással kapcsolatos alapinformációk az ESZA Kht. holnapján találhatóak meg... tovább »


Mekkora működési támogatásra lehet számítani 2009–2010-ben?
Hivatalosan:
Éves korrigált ráfordítás (költség) alapján:

  • 500 eFt-ig –> Igényelhető maximuma: 500 eFt
  • 500 eFt–3 mFt –> Igényelhető maximuma: 500 eFt + az 500 eFt fölötti rész 28%-a
  • 3 mFt–10 mFt –> Igényelhető maximuma: 1.200 eFt + a 3 mFt fölötti rész 25%-a
  • 10 mFt felett –> Igényelhető maximuma: 3 mFt + a 10 mFt fölötti rész 20%-a, de maximum 7 millió Ft

Gyakorlatban: amennyit a Tanács megítél.


NCA pályázatok 2009! Kezdjünk hozzá időben!
A 2009. évi NCA-s pályázatok beadására minimum négy hét áll rendelkezésünkre. A pályázatokról szóló hirdetések olvashatók az országos és regionális napilapokban, az SZMM, az ESZA Kht. és az NCA honlapjain, illetve a civil szféra által olvasott honlapokon, így nálunk is. A meghirdetés másnapján már beadhatóak a pályázatok. Aki előre dolgozik és korábban kérdez, biztosan hamarabb kap információt az ESZA Kht. ügyfélszolgálatán. Így elkerülhető a leadási határidő előtti idegeskedés.


Híd Európába – Pályázati felhívás 13–17 éveseknek

Carl Rogers Alkotó pályázat

tovább »


Ingyenes E-tanácsadó és lakossági digitális kompetenciafejlesztő képzések
a B-A-Z Megyei Pedagógiai és Közművelődési Intézet szervezésében

A B-A-Z Megyei Pedagógiai és Közművelődési Intézet együttműködő partnereket keres a TÁMOP Társadalmi Megújulás Operatív Program  "Építő közösségek" - közművelődési intézmények az egész életen át tartó tanulásért, a közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában c. pályázati felhívására benyújtandó pályázatához... tovább »


A NESsT Társadalmi Vállalkozások és a Citibank közösen meghirdeti
a 2009. évi Társadalmi Vállalkozások Versenypályázatát Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban... tovább »


Norvég Alap második forduló
Február 1-től lehet pályázni a Norvég Civil Támogatási Alap második fordulójában. A részletek, pályázati kiírás és adatlap a www.norvegcivilalap.hu oldalon található.


Miniszterelnöki Hivatal új pályázati felhívásai!
Az információs társadalom megvalósulásának támogatására, az alábbi pályázatok kerültek kihirdetésre... tovább »


Változik a Tempus pályázatok határideje
Kevés a pályázó az "Európa a polgárokért programban", ezért a Végrehajtó Ügynökség három alprogramban is meghosszabbította egy hónappal a pályázati határidőket... tovább »


Zöldövezet Program
Az Ökotárs Alapítvány a MOL-lal együttműködve 2 fordulós programot hirdet közösségi funkciójú zöld területek létesítésére, fejlesztésére és rehabilitációjára... tovább »


A Szociális és Munkaügyi Misztérium pályázatai 2008-ban
A linkre kattintva letöltheti a pályázati információkat tartalmazó táblázatot. tovább »


Hogyan használjuk hatékonyan az ESZA Kht. Ügyfélszolgálatát?
Néhány tanács, ami megkönnyíti a munkát... tovább »


Bővül az ESZA Kht. ügyfélszolgálatának kapacitása
Az ESZA Kht. 2007-es bővülése során a szervezet szerződésállománya 20 ezer fölé emelkedett. Ez magával hozta a korábbi kapcsolattartási gyakorlat megváltoztatásának szükségességét, a továbbiakban ugyanis a szakmai munkatársak nem tudnak telefonos felvilágosítást adni... tovább »


Friss felhívások »

 

 

Főoldal | 1%-os kampány | HÍE Egyesület bemutatkozik | HÍE Egyesület tevékenysége | Hasznos információk | Non-profit Akadémia | Levél nekünk | Partnereink | Impresszum | Oldaltérkép |