Híd Egyesület
Híd Egyesület Non-profit Akadémia
Híd Egyesület: képzés, felvételi, érettségi

Forrásteremtés 2010-2013

A több napos tréningre Egerben, az Eszterházy Károly Főiskola épületében került sor 2009. decemberének elején.

Köszönjük a Nemzeti Civil Alapprogram támogatását. Az Eu-s pályázatok megírására felkészítő tréningünk a NCA-NK-09-D-0084 kódjelű pályázat segítségével valósult meg.
Köszönjük együttműködőinknek, támogatóinknak, önkénteseinknek a segítséget!
Együttműködő szervezeteink voltak:
Egri Barátnők a Jövőért Egyesület, Baba-Mama Szabadidő és Életmód Alapítvány, Verpeléti Várhegy Idegenforgalmi Egyesület, továbbá a Fiatal Értelmiségiek Köre Közhasznú Egyesület.

A program haszna, hasznosulása, hatása a tréninget elvégző alapvetően Eger és térségéből érkező civilek, résztvevők véleményeiből idézve:

- "A civil szektor legkisebb képviselői (kis taglétszámú, költségvetésű szervezetek, akik nem engedhetnek meg maguknak hivatásos pályázatírót) lehetőséget kapnak a nagyobb pályázatok, projektek megvalósításához -> hiányt pótol. Segítséget nyújt kapcsolatok építésére."
- "Több ember tud pályázni az uniós támogatások felhasználására. Több célcsoportot ért el a képzés. Különböző helyről és célokkal érkező emberek kaptak hasznos információkat. (kapcsolatépítési lehetőségek)"
- "Partnerség. Hálózat és csapatépítési tréningek."
- "Olyan egyesületek, szervezetek képviselői is el tudtak jönni, akiknek nincs rá külön anyagi keret, hogy megtanulják a pályázatírás problémáinak megoldását."
- "Kialakult a kezdeményezőkészség, bátorságot adott egy-egy pályázat megírásához, beadásához. Összehozta a különböző civil szervezeteket, jó kapcsolati hálót segít kialakítani."
- "Hátrányos helyzetűekkel foglalkozó civil szervezet vagyunk, most már értelmet nyert számunkra, Eu-s forrásból hogyan tegyünk szert pénzre"
- "Az alapítványomban fogom kamatoztatni ezt -> ezáltal jobb lesz az óvodába járó gyerekek helyzete, -> nyitottabbá tudunk válni a szülők felé -> városban, civil szervezeteknél, önkormányzatnál hallanak rólunk -> társulni tudunk velük és így saját munkánkat, tapasztalatainkat bele tudjuk tenni a helyi-, kistérségi rendezvényekbe."
- "Megpróbálom másokkal a tanultak alapján pályázatot írni, úgy hogy nekik is átadom az itt hallott információt. Tudatosan keresek a projektemhez, pályázatot, szoftvert ."
- "A tréningen hallott ötleteket a gyakorlatba is tudom alkalmazni."

Tervezzük a program folytatását!
Legközelebb újabb képzést kívánunk szervezni az érdeklődőknek, mert van igény rá az egri és környéki civilek részéről. Az alapismereteket már elsajátíttattuk, a haladó tudásanyagot pedig a jövőben szintén egy a mostani programunkat jellemző, átfogó képzésen szeretnénk ismertetni.

Fényképek:

Forrásteremtés 2010-2013 Forrásteremtés 2010-2013

Forrásteremtés 2010-2013 Forrásteremtés 2010-2013

Forrásteremtés 2010-2013 Forrásteremtés 2010-2013

A képzést támogatta:

Nemzeti Civil Alapprogram

<< vissza - meghívó
<< vissza - Az Egyesület tevékenysége

 

 

Főoldal | Ajánlott könyvek | Hasznos információk | Non-profit Akadémia | Levél nekünk | Partnereink | Érettségi