Híd Egyesület
Híd Egyesület Non-profit Akadémia
Híd Egyesület: képzés, felvételi, érettségi

Költségcsökkentési tippek 3. - napenergia

Költségcsökkentési tippek sorozatunkban végig vesszük azokat az alapvető költségelemeket, amelyek szervezetként havi, éves szinten jelentős összegeket spórolhatunk. Alapvető szabály: NE HIDD EL, hogy az adott ajánlattal jársz a legjobban. Járj utána!

Az intelligens, napelemmel működő lámpák
A napelemes lámpákat nem szükséges rákapcsolni a villamos hálózatra. Ezáltal megtakaríthatja a fáradságos földmunkákat, és a körülményes vezetékezést is. A napelemes lámpákat egyszerűen csak a földbe kell szúrni, vagy pedig a falra erősíteni. A minőségi alapanyagok és a legújabb technológia garantálja Önnek a lámpák hosszú élettartamát. Fontos, hogy minden egyes napelemes lámpát úgy helyezzenek el, hogy azokat napközben sok napfény érje. A napcellát mindig irányítsa dél felé!

Árnyékos helyen is világíthat!
Árnyékos helyen is elhelyezheti a lámpákat, ha a napcellát napos helyre szereli. Az ilyen szétválasztott rendszereknek (napcella és lámpa) az az előnye, hogy Ön a lámpa helyét könnyebben kiválaszthatja, és így úgy alakíthatja a kültéri világítást, ahogy kedve tartja. A napcella néhány órányi világításhoz elegendő energiát tárol az akkumulátorában, és így a lámpa elég sokáig tud éjjel működni.

Mozgásérzékelős lámpák
A mozgásérzékelős lámpák észrevétlenül szolgálják az Ön kényelmét, hiszen csak akkor világítanak, ha Önnek arra valóban szüksége van. Az érzékelős lámpák infravörös érzékelővel működnek, amelyek az Ön által meghatározott területen belül éjjel és nappal érzékelik a hirtelen hőmérsékletingadozást (emberek, autók, stb.), és automatikusan felkapcsolják a lámpát, vagy bekapcsolnak más fogyasztókat az Ön által meghatározott időtartamra

ENERGIAMEGTAKARÍTÁSI TIPP:
A Napnak nem kell fizetni az áramszolgáltatásért! Takarítson meg energiát a kültéri világításnál! A napelemes lámpákat egyszerűen csak a földbe kell szúrni, vagy pedig a falra/fali- karra kell erősíteni. A mozgásérzékelő és a szürkületi kapcsoló garantálja, hogy a lámpa csak akkor kapcsolódjon fel, ha sötét van, és valaki az érzékelő érzékelési tartományában tartózkodik.

Programozott fényforrások
Az éjszaka nagy részén át folyamatosan világító lámpákkal összehasonlítva nagyon sok energiát takaríthatunk meg a programozott fényforrásokkal, mert csak akkor működnek, ha valóban szükség van rájuk. Néhány érzékelős lámpa, a többlencsés rendszerének köszönhetően 360 fokos érzékelési tartománnyal rendelkezik.
A lencse elforgatásával lehet a lámpa érzékelési tartományát csökkenteni, illetve növelni. Ön az igényei szerint állíthatja be az érzékelési tartományt 1-12 méteres távolság között.

Érzékelős technológiával ellátott, automatikus, energiatakarékos lámpa
- Ideális külső terek folyamatos megvilágítására
- Szürkületkor és napfelkeltekor automatikusan be-, illetve kikapcsol
- Az éjszakai órákban nagyobb biztonságot nyújt otthonának
- Kisebb energiafelhasználás (akár 80% energia-megtakarítás)

 

Kérjük, továbbítsa cikkünket ismerősi körében! Köszönjük!

 

Jelen levelünkben leírtak nem minősülnek ajánlatnak, felhívásnak stb. Nem szponzorált termék, vagy promóció. A megjelenéskor rendelkezésünkre álló információkat tükrözi, és nem zárjuk ki, hogy van ennél jobb ajánlat. A fentebb javasoltakat mindenki saját felelősségére és kockázatára használja. :) Mi is ezt tesszük...

Forrás: www.baumax.hu

<< vissza

 

Főoldal | 1%-os kampány | HÍE Egyesület bemutatkozik | HÍE Egyesület tevékenysége |
Hasznos információk | Non-profit Akadémia | Levél nekünk | Partnereink |
Impresszum | Oldaltérkép